Wat ik lezen wil – januari 2018

wilw_jan_2018

 

Van A. mocht ik dit jaar geen goede voornemens maken. Gedaan met de lat hoog leggen, omdat ik die volgens haar stiekem onbereikbaar maak en dan doe alsof ik totaal niet perfectionistisch ben. Nagelbijtend liet ik één januari passeren zonder voornemens. Flink kind dat ik ben. Op twee januari maakte ik toch een lijstje, namelijk eentje met de boeken die ik deze maand zou willen lezen.

Fictie

 • De geheimen van de nar – Robin Hobb
  dit boek heb ik al gelezen, maar veel te lang geleden om helemaal mee te zijn met het vervolg dat hier ook ligt te wachten. Robin Hobb staat bij mij met stip op één als het over fantasy gaat, dus het is geen straf. Ik vraag me overigens echt af waar ik met mijn gedachten zat toen ik dit boek de eerste keer las, want ik herken af en toe wel eens iets, maar geen idee hoe de plot zich ook alweer ontwikkelde.

 

 • De boekhandelaar van Kaboel – Arne Seierstad
  Ben ik al een tijdje in bezig, omdat ik het in zo’n heerlijk zakformaat kocht en dat ik er dus ook enkel maar onderweg of in een wachtzaal in lees. Prettige schrijfstijl overigens.

 

 • Wil – Jeroen Olyslaegers
  Deze lazen de zesdejaars afgelopen trimester voor het vak Nederlands. Enkele collega’s doen mee met de leerlingen en gaan er dan ook gezellig bij zitten als het boek in de les besproken wordt. Daarvoor was ik weer hopeloos te laat, maar ik kon dit exemplaar lenen van een tante en ben eigenlijk wel benieuwd waarom de collega’s Nederlands dit boek kozen.

 

Non-fictie

 • Religie voor atheïsten – Alain de Botton
  een filosoof die ik vele jaren terug leerde kennen door zijn columns in de krant. Heeft een ontzettend vlotte pen en biedt boeiende perspectieven. Ook hier ben ik al even in bezig, en de enige reden dat het zo traag vordert, is dat het boek inmiddels voor de helft vol plakt met post-its.

 

 • Diep Werk – Cal Newport
  is het boek voor deze maand van de Modern Mrs Darcy book club. Ben ik heel nieuwsgierig naar, want sinds Anne Bogel in mijn online leven kwam, is mijn drang naar lezen bijna existentieel geworden. Als ze me dat ook flikt voor non-fictie, dan zit ik gebeiteld met mijn leesvoornemen voor dit jaar (wat ik niet mocht maken, oeps).

 

Frans

 • L’art de perdre – Alice Zeniter
  ik ben al heel lang niet meer mee met wat er in de Franstalige literaire wereld gebeurt, al was dat ooit hetgeen wat vier jaar lang centraal in mijn leven heeft gestaan. Binnenkort moet ik weer actiever met de taal aan de slag, dus tijd om mijn horizon wat breder te maken en een oude liefde te herontdekken. Uit ervaring weet ik dat de Prix Goncourt des Lycéens een prima startpunt is.

 

Wat ben jij van plan te lezen in januari?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s